Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 20 januari 2011

Meerderheid Europees Parlement tegen mediawet

"U bent hard op weg een nationaal-populist, een soort Chávez te worden." Met deze woorden opende Daniel Cohn-Bendit van de Groenen in het Europees Parlement zijn reactie op de presentatie van het Hongaarse voorzitterschap van de Europese Unie door minister-president Viktor Orbán. Cohn-Bendit: "Denkt u dat president Bush de berichtgeving over de Abu Ghraib gevangenis evenwichtig vond?"

Het debat na de presentatie van het Hongaarse voorzitterschap zou in principe niet over de omstreden Hongaarse mediawet gaan. Toch was de wet die Hongaarse media 'evenwichtigheid' voorschrijft het hoofdthema van het debat. Parlementariërs zaten als protest tegen de wet met afgeplakte monden in het parlement.

Olifant in de zaal

Guy Verhofstadt, fractievoorzitter van de Europese liberalenfractie noemde de mediawet 'de olifant in de zaal'.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!