Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 december 2010

Zeldzaam analemma gemaakt in Hongarije

Kan een enkele foto heel 2010 samenvatten? Onderstaande foto toont de oneindigheidslus die de Zon het afgelopen jaar heeft voltooid.

Het fenomeen staat ook wel bekend als een analemma en het resultaat is verkregen met behulp van meervoudige belichting.

Analemma-foto’s worden gemaakt door een jaar lang eens per week op hetzelfde tijdstip een foto te maken van de Zon, zodat uiteindelijk 30 tot 50 frames zijn gegenereerd.

De afbeelding is gemaakt in Veszprem, Hongarije en bestaat uit 36 foto’s van de Zon om exact 10 uur ’s morgens lokale tijd tussen januari en december.

De Zon maakt deze vorm na de periode van een jaar omdat de aardas een hoek maakt van 23,44° met de normaal op het baanvlak van de Aarde rond de Zon. Bovendien draait de Aarde in een elliptische baan om de Zon.



Precisiewerk

Het hoogste punt van de Zon in dit analemma gebeurt tijdens de zomerzonnewende en het laagste tijdens de winterzonnewende.

Vanwege de benodigde tijd en precisie is een analemma zeer moeilijk te maken. Tot nu toe zijn wereldwijd slechts 20 mensen erin geslaagd een succesvol analemma te produceren, zo stelt Babak Tafreshi, oprichter van de astrofotografie-website The World at Night(TWAN).

Bron: Nationalgeographic.com

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!