Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 december 2010

Hongarije voorzitter EU: afwachten maar

Hongarije neemt 1 januari het roulerend voorzitterschap van de Europese Unie over. Een taak die opeens veel aandacht trekt doordat het land net een omstreden Mediawet heeft gekregen.

Persvrijheid

Het aantreden van de Hongaren valt samen met de aanname van een omstreden wet door het Hongaarse parlement: een wet die de persvrijheid aan banden zou leggen. Zo mogen media niet meer dan twintig procent van hun nieuws aan criminaliteit besteden om de bevolking niet bang te maken. Op overtreding staan forse boetes.

Vanuit het Europees Parlement en sommige hoofdsteden is kritiek geuit op de wet. Kan een land dat klaarblijkelijk de media wil censureren de Europese Unie wel leiden, vragen de critici zich af.

Feit is dat de centrumrechtse Fidesz-partij van premier Viktor Orbán bij de verkiezingen in 2010 een tweederde meerderheid in het parlement heeft gehaald. Of de door deze partij ingevoerde Mediawet in strijd is met de Europese regels, wordt door de gealarmeerde Europese Commissie onderzocht..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!