Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 december 2010

Hongaarse concept-grondwet beperkt huwelijk tot m/v-paren

De nieuwe Grondwet die nu in Hongarije wordt opgesteld zal het huwelijk strikt gedefinieerd worden als een relatie tussen een man en een vrouw. De rechtsconservatieve coalitie van Fidesz-KDNP heeft het initiatief genomen voor de nieuwe Grondwet en beschikt over een ruime tweederde meerderheid in het Hongaarse parlement voor de invoering daarvan.

In de ontwerptekst voor de nieuwe Grondwet staat verder dat 'het gezin een verbond over generaties' is en dat de staat het opvoeden van kinderen door gehuwden zal ondersteunen.

Of de nieuwe Grondwet na invoering door de regeringspartijen Fidesz en KDNP - wellicht met steun van de rechtsradicale Jobbik-partij - zal worden aangegrepen om een einde te maken aan partnerregistratie voor paren van gelijk geslacht is niet bekend, maar gelet op de afwijzende houding van die partijen tegenover homoseksuele mannen en lesbische vrouwen is dat niet uitgesloten............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!