Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 december 2010

Winter

Koud, een prachtige witte wereld met een wit grijze sneeuwlucht dat hebben we sinds de nacht van eerste op tweede kerstdag. Af en toe komt er een zonnetje door wat de wereld om ons heen nog mooier maakt. Eerste kerstdag was zwart zoals de Hongaren zeggen, maar in de nacht werd die zwarte wereld verpakt in een mooie witte deken, een mooi kerstcadeau van moeder aarde.

Boven op de berg zakken de temperaturen naar – 30 graden in de nacht, hier in het dal is dat gelukkig een stuk minder erg, maar –20 wordt wel gehaald sommige nachten. Overdag kan het dan vaak bewolkt zijn, vaak zijn de nachten heel helder met een prachtige sterrenhemel, wat ook kou mee brengt.

De dieren hebben nergens last van, de pony’s zijn vaak aan het spelen in de wei en zoeken hun dagelijkse hoopjes luzerne. De geiten worden dikker en dikker, maar ondanks de dikke buiken kunnen ze gigantische pret hebben in de sneeuw. Ze rennen er met hoge sprongen door heen achter ons aan om te kijken waar het luzerne neer gegooid wordt...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!