Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 22 december 2010

Hongaarse democratie: 1989 – 2010

In 1848 was er ook in Hongarije een revolutie. Tegen de Oostenrijkers, tegen de onvrijheid. Het manifest dat de revolutionaire Hongaren met zich meedroegen bestond uit twaalf punten. Het eerste punt was persvrijheid en dat is helaas nog steeds relevant. Viktor Orbán gaat vrolijk door met het herinstalleren van een dictatuur in Hongarije.

De omstreden mediawet heeft in ieder geval wat internationale aandacht gekregen, maar die is er al doorheen. In de grondwet zelfs. Hele dikke boetes voor “immoreel gedrag” van de media, een Mediaraad die door de regering wordt aangesteld, het kan gewoon in de Europese Unie. Regeringspartij FIDESZ heeft echter nog meer verrassingen in petto.

The Economist heeft een mooi plaatje wat de FIDESZ tot nu toe al gedaan heeft. Ze vergeten echter iets heel belangrijks: het aanpassen van de kieswet. Nog voor de lokale verkiezingen (12 oktober) bedacht FIDESZ een nieuwe kieswet. De essentie daarvan is dat het aantal gemeenteraadsleden overal werd teruggebracht en dat het moeilijker werd mee te doen voor kleine partijen en maatschappelijke groeperingen. Dat mag nog best, maar elke regering die de kieswet verandert is verdacht.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!