Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 22 december 2010

Border collie heeft grootste ‘woordenschat’

Het record aantal namen van objecten kennen door een dier, is gebroken door de border collie Chaser. Ze heeft meer dan duizend namen uit het hoofd geleerd.

De hond kan de objecten ook indelen naar functie en vorm. Dat leren kinderen als ze ongeveer drie jaar oud zijn, meldt het Britse tijdschrift NewScientist.

Andere honden kunnen vergelijkbare taken vervullen, maar maken meestal meer fouten dan Chaser. Dat zegt Ádám Miklósy, de oprichter van het Hongaarse Family Dog Project. Hij denkt dat het ligt aan de intensieve training die de collie gekregen heeft.

Miklósy stelt dat de resultaten van het onderzoek eigenlijk ‘te goed’ zijn, hoewel de onderzoekers volgens hem veel controles hebben gedaan om alternatieve verklaringen uit te sluiten..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!