Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 23 december 2010

Hongarije - Premier speelt gevaarlijk spel

Op 21 december nam de Hongaarse minister-president Viktor Orbán een wet aan, waarmee de persvrijheid wordt ingeperkt. Waarom heeft niemand in Europa het hierover, vooral nu Hongarije zich opmaakt voor het EU-voorzitterschap? Dat vraagt columnist Jacek Pawlicki van de Gazeta Wyborcza zich af.

Jacek Pawlicki

In de winter van 2000 besloot de EU ongekend zware sancties op te leggen aan Oostenrijk. Het land werd geïsoleerd nadat de xenofobische partij van Jörg Haider uitgenodigd was om zitting te nemen in de coalitieregering. Destijds was ik correspondent in Brussel en ik weet nog goed dat daar in de hele EU toen veelvuldig over is geklaagd. Ik herinner me de vernederde Oostenrijkers en Haider zelf, op bezoek in Brussel, om te laten zien dat hij geen mini-Hitler was in Oostenrijkse klederdracht.

In januari 2011 gaat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de EU overnemen, onder leiding van Viktor Orbán, die het land duidelijk een autoritaire richting opstuurt. Met een meerderheid van 75% in het parlement en een oppositie in verwarring heeft de Hongaarse premier net een nieuwe mediawet aanvaard, die zijn regering in staat stelt onafhankelijke media in te tomen of financieel te dwarsbomen op basis van elk denkbaar voorwendsel dat de regering als terecht beschouwt, via een door de regering gecontroleerde mediaraad.

De uitvoerende macht van Orbán heeft bij de meeste Hongaarse overheidsinstellingen de macht al in handen........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!