Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 december 2010

Egészségedre!

Szia!

Hogy vagy? Nagyon jól vagyok.

De eerste week taalcursus is achter de rug! Het is heftig zeg, ongelooflijk. Na drie jaar lang twee uur college per dag is het wel weer even wennen om vijf dagen per week van 9 tot 4 in de schoolbanken te zitten. Tel daar bij op dat het hier te warm is om te zweten en dat het Hongaars echt een onmogelijke taal is en de naam ‘Intensive Language Course’ is bevestigd.

Volgens de docenten is het Hongaars echter niet moeilijk, maar ‘challenging’ en ‘exiting’. Ze gaan er dan ook vol goede moed tegenaan. Ik zit in een klasje met maar vijf anderen: Jitske (Nederland), Magdalena (Duitsland), Miguel (Spanje), Sergio (Portugal) en Alkminnie (Griekenland). Het is leuk om met al die verschillende culturen een taal te leren, want alle talen zitten anders in elkaar en soms vraagt iemand iets waarvan je dacht dat het heel vanzelfsprekend was.

We hebben inmiddels al behoorlijk wat geleerd, van het alfabet tot de cijfers, kleuren, maanden en natuurlijk de handige uitdrukkingen. Ook zijn we bezig om onze woordenschat te ontwikkelen, wat vooral handig is in de supermarkt. Afgelopen maandag heb ik iets gekocht waarvan ik van harte hoop dat het crèmespoeling is en niet een of ander raar zalfje, want het Hongaars lijkt in geen enkel opzicht op een andere taal.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!