Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 6 april 2014

Zal Orbán 'de Viktator' vandaag de macht behouden in Hongarije?

Correspondent Jan Hunin is in Hongarije waar morgen verkiezingen plaatsvinden. De strijd tegen de corruptie is een belangrijk thema.

Robert Szaradics, een vijftiger met woeste baard en een jasje waarop Bad Street Boys staat, en János Szucs, een playboy op leeftijd, zitten op het terras van banketbakker Korona een ijsje te eten, wanneer plots Alpár Gyopáros bij hun tafeltje opdaagt.

Szaradics en Szucs kennen hem van zien. De 35-jarige Gyopáros zit sinds 2009 in het Hongaarse parlement. Hij vertegenwoordigt er Fidesz, de partij van premier Viktor Orbán. Bij de parlementsverkiezingen van zondag hoopt hij herkozen te worden.

Gyopáros' bureau bevindt zich in hetzelfde gebouw als de banketbakker. En hij heeft wel zin in een koffietje. Mag hij aanschuiven?

Ja, dat mag van Szaradics en Szucs.

Het terras van banketbakker Korona is hun territorium. Wanneer ze niet met hun motor door de omgeving scheuren - Szaradics op een Honda Magna, Szucs op een Suzuki 1800 - zijn ze hier vinden, zeker als het zoals vandaag mooi weer is. Er is in Csorna, een provinciestadje in het uiterste noordwesten van Hongarije, geen beter plekje om van de zon en het daarbij horend vrouwelijk schoon te genieten.

Zware vrachtwagens

Alhoewel, zo ideaal blijkt het terrasje toch niet.

Een paar tientallen meters verderop...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!