Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

zondag 6 april 2014

Nieuwe tweederde meerderheid voor Orbán in Hongarije?

Vandaag zijn de Hongaarse verkiezingen. Dat zijn niet zomaar verkiezingen. Vier jaar geleden haalde Viktor Orbán een tweederde meerderheid met zijn Fidesz-partij, met 54 procent van de stemmen. Nadat hij die macht heeft gebruikt om onder andere de Grondwet en de kieswet te veranderen, is het nu de vraag: kan Orbán zijn twee derde meerderheid behouden?

De verkiezingen gaan maar over één thema: Orbán of niet Orbán. De afgelopen vier jaar heeft de ooit liberale maar nu conservatieve katholiek Orbán een onuitwisbaar stempel op Hongarije gedrukt. Zijn ingrepen op de persvrijheid leidden tot commotie in het Europees Parlement, maar zijn grotendeels blijven bestaan.

Hij voerde een nieuwe Grondwet in, zonder enige consultatie van de oppositie, die een en al zijn eigen conservatieve gedachtegoed ademt. Hij heeft het kiesstelsel veranderd, wat onmiskenbaar in het voordeel is van de regerende Fidesz-partij.

De laatste jaren is Orbán met zijn partij vooral bezig met..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!