Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 26 november 2013

Spreek ook Europese landen aan op schending mensenrechten

In Slowakije heeft een rechts-extremistische politicus verkiezingen gewonnen. En in Hongarije is de rechtse regering al enige jaren een zorgenkind: corruptie en racisme zijn aan de orde van de dag, en van vrije media is al helemaal geen sprake. Dat kan niet. Het lidmaatschap van de EU betekent niet dat 'de buit binnen is' en dat een overheid vrijelijk fundamentele vrijheden kan inperken. Het lidmaatschap vereist onderhoud en controle. Ministers moeten elkaar durven aan te spreken in een Europese Unie met gedeelde waarden.

Zo heeft in Hongarije de Fidesz-partij van Victor Orban sinds 2010 een absolute meerderheid. Orban maakte meteen gebruik van zijn ongekende machtspositie door een zeer omstreden nieuwe grondwet in te voeren, die onder meer de vrije pers aan banden legt.

Emine Bozkurt, Europarlementariër namens de PvdA, voert met andere Europarlementariërs al vanaf het begin van Fidesz' onoorbare praktijken een lastige strijd tegen de mensenrechtenschendingen in Hongarije.

Belangrijke tegenwerking komt van...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!