Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 25 november 2013

Officieel bezoek Voorzitter Eerste Kamer aan Hongarije

De Voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Ankie Broekers-Knol, heeft op uitnodiging van de Voorzitter van het Parlement van Hongarije, de heer Lásló Kövér, van 20 tot en met 22 november 2013 een officieel bezoek gebracht aan Hongarije. Tijdens het bezoek had de Kamervoorzitter, naast haar ontmoeting met de Hongaarse parlementsvoorzitter, ook ontmoetingen met de President van Hongarije, de heer János Áder, met de vicepremier en minister van Justitie en Openbaar Bestuur, de heer Tibor Navracsics, en met de minister van Buitenlandse Zaken, de heer János Martonyi. Daarnaast voerde zij gesprekken met verschillende groepen parlementariërs, waaronder delegaties van de commissie voor Buitenlandse Zaken en de commissie voor Constitutionele Zaken en Justitie. De delegatie uit de Eerste Kamer, verder bestaande uit Griffier Geert Jan Hamilton en stafmedewerker Floris Wolf, werd gedurende het bezoek begeleid door de Nederlandse Ambassadeur Gajus Scheltema.

Constitutionele veranderingen

Het bezoek was gericht op het versterken van de bilaterale en parlementaire betrekkingen tussen Nederland en Hongarije. Het bood gelegenheid tot informatie-uitwisseling over de huidige ontwikkelingen in Hongarije en Nederland op politiek, economisch en sociaal gebied, als ook op het gebied van de wetgeving. De constitutionele veranderingen in Hongarije, waarover onder meer de Europese Unie en de Raad van Europa hun zorgen hebben geuit, werden tijdens de verschillende gesprekken uitgebreid besproken.

De Hongaarse regering, die beschikt over...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!