Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 11 november 2013

Kansen op de Hongaarse markt voor Nederlandse mestkorrels

De landbouw in Hongarije wordt gekenmerkt door ruim 5,3 miljoen hectare landbouwareaal, een afnemende veestapel en een chronisch tekort aan fosfaat. Mogelijkheden voor Nederlandse mestkorrels, schrijft Lieke Boekhorst van de Landbouwafdeling Boedapest. Toch liggen hier nog wel twee grote uitdagingen: transport en Hongaarse wetgeving.

Na een lange tijd van communisme en staatsbedrijven is begin jaren 90 de Hongaarse akkerbouw geprivatiseerd. Veel mensen verpachten hun grond aan grotere boeren in de omgeving en zijn naar de stad getrokken. Bijna twee derde van het landbouwareaal wordt verpacht. Mede daardoor hebben Hongaarse akkerbouwers relatief weinig aandacht voor de bodemkwaliteit. Ruim 30% van het land wordt bewerkt door ongeveer 1250 grote, sterk geprofessionaliseerde agrarische ondernemers. Deze laatste groep is bewuster bezig met grondkwaliteit en heeft meer oog voor de lange termijn.

Kansen voor Nederlandse mest

Sinds de omwenteling is de nadruk in de Hongaarse landbouw steeds meer op akkerbouw komen te liggen.

Subsidies en hectarebetalingen van...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!