Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 10 november 2013

Grote twijfels over bestaansrecht van De Walvis in Budapest

Grote twijfels over bestaansrecht van De Walvis in Budapest

Met veel tam-tam werd dit weekend De Walvis in Budapest geopend. Een prachtig ontwerp van onder andere de Nederlandse architect Kas Oosterhuis. Wie er de afgelopen dagen rondliep kon, terecht, genieten van dit ontwerp dat bij de opening de "Eiffeltoren van Budapest" werd genoemd....

So far so good, maar het is nog maar de vraag of er een bestaansrecht is voor het gebouw. Momenteel is het namelijk vlees noch vis. Want of de toerist af komt op een paar antiekwinkels en wat zaken met (biologische) etenswaren valt nog te bezien.

Feit is dat het de Gemeente Budapest niet gelukt is om voldoende huurders te krijgen om het aantrekkelijk te maken. Hele gedeeltes van het pand staan leeg en van de zaken die er nu in gevestigd zijn, is het zeer de vraag of ze het hoofd boven water kunnen houden. Want het aanbod is matig. Misschien trekt de horeca nog het meeste publiek maar dat is vooral van toepassing in de zomermaanden als het terras aan de Donau oever open is.

Daarbij, wie goed keek kon zien dat.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!