Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 5 november 2013

Hongaarse nationalisten onthullen beeld Miklós Horthy in Boedapest

Deze zondag onthulde de nationalistische partij Jobbik in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een beeld van Miklós Horthy, een controversieel gebaar, daar Horthy tijdens de Tweede Wereldoorlog uit pragmatisme samen werkte met de asmogendheden. In ruil voor die collaboratie zou Hongarije dan een deel van ‘verloren gebiedsdelen’ (na WOI afgescheiden in het verdrag van Trianon) terugkrijgen.

De burgemeester van centraal-Boedapest waarschuwde voor het beeld dat de plaatsing van de buste in het buitenland zou kunnen oproepen, zo meldt Reuters: “de plaatsing geeft de linkse Westerse pers een excuus een onjuist beeld van Hongarije te schetsen”.

Voor en tegendemonstranten waren bij de onthulling van de buste aanwezig waarbij tegendemonstranten expliciet verwezen naar de Jodenvervolging in Hongarije en de samenwerking van Horty met Hitler.

Die laatste was overigens uiteindelijk niet zo te spreken over........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!