Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 30 oktober 2013

Van 'onder'-wijs wordt je 'boven' beter, of...

Op mijn artikel over een oorspronkelijke Hongaar verscheen een reactie van de Nederlandse Hongaar in kwestie, met een - net niet - tirade over het Hongaarse onderwijssysteem. De reactie stelt het Hongaarse onderwijs niet in het beste daglicht, wat Hongarije zou kunnen schaden, of waaruit goedwillende "geïnteresseerden in Hongarije" lering zouden kunnen trekken.

Een eigen ervaring was, toen ik als Nederlander, begin 90-er jaren, deel uitmaakte van een examencommissie voor stadsgidsen. Een verplichte opleiding: zonder diploma mogen geen toeristen begeleid worden.

De examencommissie (waar o.a. de directeur van de school en een vertegenwoordiger van het ministerie bij zaten) zat met de kandidaten in een aftandse autobus en de kandidaten moesten ieder op hun beurt de tekst over het deel van Boedapest waar de bus reed uitspreken. Niet hun verhaal, maar de tekst uit hun lesboekjes. Af en toe werd gestopt en moest buiten de bus verteld worden. "Mijn" kandidate kreeg zo'n beurt op het Heldenplein bij het stadspark.

Voor mij was het.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!