Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 19 oktober 2013

Filmrecensie: In 'Just the Wind' wordt zigeunerpesten tot een kunstvorm verheven

In Hongarije worden vlak achter elkaar een aantal Roma-families aangevallen, waarbij een aantal mensen komen te overlijden. In Just the Wind volgen we Mari en haar gezin, die een gewone dag door proberen te komen, zonder zich iets aan te trekken van de dreiging die boven hun gemeenschap hangt.

Mari woont samen met haar kinderen en zieke vader in een klein huisje in het bos. Haar man zit in Canada, en het is de bedoeling dat zij daar samen met Rió en Anna zo snel mogelijk heen gaat; om de dreigende situatie in Hongarije te ontvluchten.

Tot het zover is, houden ze zich bezig met het alledaagse leven. Mari heeft twee banen en werkt hard, Anna gaat braaf naar school en Rió struint door de bossen en speelt met zijn vriendjes. Moorden of niet, het gewone leven gaat toch door.

Maar het gewone leven is net even anders.

Als Anna naar school loopt, vragen............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!