Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 1 oktober 2013

Daklozen inderdaad bestempelt als misdadigers in Hongarije

Daklozen inderdaad bestempelt als misdadigers in Hongarije

Ondanks de vele protesten heeft het Hongaarse parlement gisteren het amendement goedgekeurd dat lokale overheden de mogelijkheid biedt om dak- en thuislozen te weren uit bepaalde gebieden. De wet werd aangenomen met 240 stemmen voor, 45 tegen en 37 onthoudingen. De vertegenwoordigers van de MSZP en LMP stemden tegen, evenals de meeste Jobbik leden.

Voor Budapest kán dat gaan betekenen dat het paarse en rode gebied op deze kaart tot verboden gebied gaan worden verklaard voor deze bevolkingsgroep. Dit heeft burgemeester István Tárlos al door laten schemeren. Mochten deze mensen zich vervolgens verplaatsen naar een ander district dat kan het lokale bestuur ook daar ingrijpen.

In de praktijk zal dit beteken dat als een dakloze zich gaat ophouden in en verboden gebied hem, in theorie, zal worden verzocht het gebied te verlaten.

Doet hij/zij dat niet, dan.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!