Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 20 september 2013

Hongarije: “Jeugd van tegenwoordig gaat niet de barricades op”

"Volledig apolitiek, heel weinig vertrouwen in de democratische instellingen – maar ontvankelijk voor gezinstradities, geen behoefte om het sociale systeem te veranderen en vooral heel pessimistisch”.

Dat zijn volgens onderzoeksinstituut Kutatópont de kenmerken van de hedendaagse Hongaarse jeugd. Het instituut hield vorig jaar een enquête onder achtduizend jongeren tussen de 15 en 29 jaar.

Het beeld dat de Hongaarse jeugd heeft van de Europese Unie is niet erg positief, concludeert Népszava op basis van het onderzoek. 20 procent van de ondervraagden vinden dat het Hongaarse EU-lidmaatschap uit 2004 “gunstig” is voor Hongarije, tegen 26 tot 32 procent die vindt dat het “niet echt of helemaal niet gunstig” is.

40 procent van de ondervraagde jongeren stemt het liefst op........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!