Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 8 september 2013

Feestdagen en proeverijen

Op naar Budapest voor de viering van de Nationale Feestdag op 20 augustus. In die tijd dat we hier wonen was het nog nooit gelukt om daarbij te zijn en gelukkig was het dit jaar wel mogelijk. En geenszins spijt, hartstikke leuk was het.

Bij het Clark Adamtér was een groot deel van de festiviteiten, alle smaken van Hongarije waren daar bijeen gebracht, van kalacs tot vissoep en van lángos tot rétes en uiteraard met de Hongaarse bieren, wijnen en palinka's erbij.

In de burchtwijk was een markt van allerlei Hongaarse ambachten, elke streek was vertegenwoordigd. Ik heb iets dergelijks al wel gezien in Szekszárd en Pécs, maar dit was toch wel even specialer en veelomvattender. En hier kon ik weer 2 wijwaterbakjes scoren voor bij mijn verzameling in de gang van de Pastorie.

Om 3 uur werd het brood gezegend en in processie naar de Basiliek gebracht. In die tijd waren wij op ons nieuwe stekje bij de hondjes om ons al voor te bereiden op het vuurwerk van 's avonds. Prachtig was het. Vanaf de Lánch-híd en vanaf 2 boten in de Donau werd de show opgevoerd en het was zeer speciaal en indrukwekkend. Druk was het, heel druk maar nergens, waar wij waren tenminste, was er gedoe of vervelendigheid.

Toen het afgelopen was, reed er geen tram op ons stukje, maar.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!