Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 8 september 2013

Eindelijk licht aan de horizon voor het Drechsler Palota

Eindelijk licht aan de horizon voor het Drechsler Palota

Het was een doorn in het oog van velen, de jarenlange leegstand van het Drechsler Palota, het monumentale gebouw tegenover de Opera op de VI. Andrássy út in Budapest. De leegstand was deels te wijten aan speculatie, deels omdat de plannen voor een luxe hotel tot op heden geen doorgang vonden.

Het pand werd in 1997 door het districtsbestuur van wijk VI., omdat er geen geld was het pand te renoveren, voor 220 miljoen HUF verkocht aan Trivest. Dit was ver beneden de waarde die toen werd geschat op 540 miljoen HUF, alhoewel deskundigen toen aangaven dat de waarde 2x zo hoog was. Wél moest de nieuwe eigenaar de oude huurders, 36 bewoners en het ballet instituut compenseren wat uiteindelijk 330 miljoen HUF heeft gekost.

Trivest verkocht het daarna voor een onbekend bedrag door aan twee Israëlische bedrijven: Elbit Medical Imaging en Red Sea hotels. Deze betrok Plaza Centers bij de plannen.

Dit bedrijf realiseerde in Budapest onder andere.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Eerder dit jaar, bij de presentatie van de nieuwe Mercedes Citaro bussen, spraken burgemeester István Tárlos en de Hongaarse Minister-President Viktor Orbán al over het Drechsler Palota. Een journalist hoorde dat gesprek en dat Orbán en Tárlos spraken over een wet in het leven te roepen om het Drechsler Palota te onteigenen. Het valt onder het Werelderfgoed gebied en dat zou het mogelijk moeten maken.

Orbán zegt "dit gebouw is van een Portugees, hè? Waaarom eigenlijk? Eis het terug" waarop Tarlós zegt: Het is niet eenvoudig. De wet maakt het niet mogelijk.

En dan zegt Orbán: nou, dan maken we toch een nieuw wet........



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op IndexVideó !!!