Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 9 september 2013

Een moderne versie van oude koeien uit de sloot halen, of herhaalt de geschiedenis zich? (4, slot)

Zoals beloofd waren we van Szarvas via Kecskemét naar Dunaföldvár gereden, de geplande laatste camping in deze eerste rondreis door Hongarije. We praten nog altijd over 1982 of -83, het voorjaar na de succesvolle Hongaarse week die gehouden werd in het Philips Ontspanningscentrum in Eindhoven. Die Hongaarse week was georganiseerd door het Park- en Egerhotel uit de stad Eger en stond onder leiding van onze vriend András Cseh.

De weg van Kecskemét naar Dunaföldvár is een lange rechte weg met het nummer 52. De weg lijkt saai omdat het overgrote deel van de weg langs een schijnbaar eentonig landschap gaat. Maar vergissen is menselijk, want wie beter weet (en wij wisten dat toen nog niet) realiseert zich dat een belangrijk deel van die weg door een beschermd natuurgebied gaat, de zogenaamde zandpoesta in de 'grote laagvlakte' (het Alföld).

Na het plaatsje Solt kwam de Donau-brug in zicht. Toentertijd een uiterst belangrijke brug want de brug was de enige brug over de Donau tussen Boedapest en het zuid-Hongaarse Baja, een afstand van ongeveer 190 km. Door deze brug was Dunaföldvár strategisch een belangrijke plaats en had een grote militaire Sovjet kazerne, een helikopter basis en voor de militaire transporten zelfs een spoorbaan over de brug.

Wanneer treinen over de brug reden werd al ver voor en over de brug alle 'normale' verkeer met slagbomen tegen gehouden. Omdat het spoor toen nog niet geautomatiseerd was en door de station-seinhuizen werd geregeld, duurde het oponthoud vaak langer dan een half uur voor één enkele trein.

De camping van Dunaföldvár is............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!