Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 13 september 2013

Debat gestart in het Hongaarse Parlement over criminalisering van dak- en thuislozen.

Debat gestart in het Hongaarse Parlement over criminalisering van dak- en thuislozen.

Deze week is in het Hongaarse Parlement een debat gestart over een wetsvoorstel waarin dakloos zijn als een crimineel delict kan worden bestempelt. Naar verwachting zal het parlement er op 23 of 24 september over stemmen.

Dit wetsvoorstel is een uitvloeisel van de 4e aanpassing van de Hongaarse Grondwet in juli 2013 waarin de mogelijkheid is opgenomen om dakloosheid te criminaliseren. In het kort komt het er op neer dat hele delen van de stad, zoals het Werelderfgoed gebied, verboden zones kunnen gaan worden voor mensen die dak- en/of thuisloos zijn.

Houdt men zich vervolgens op in publieke ruimtes dan kan op basis van de openbare orde, veiligheid, hygiëne en culturele waarde van het gebied, een dakloze worden beboet of de gevangenis ingaan. Deze krijgt dan een strafblad wat het nog moeilijker zal maken om ze aan het werk te krijgen. De aanpassing van de Grondwet wet overrulde een beslissing van het Hongaarse Constitutionele Hof dat het verbieden van bepaalde delen van de stad voor één specifieke groep in strijd is met de Rechten van de Mens.

Gisteren sprak ik er nog over met...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor Ungarische Regierung kriminalisiert Obdachlose nun ungehindert und verfassungskonform !!!

KLIK HIER voor The criminalization of homelessness in Hungary between 2010 and 2013 !!!