Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 22 september 2013

De hipste horecazaken van Boedapest

Het is alweer een tijd geleden dat ik een bezoek gebracht heb aan Boedapest. Maar met de komende vakanties voor de deur is de planning van dit artikel wellicht zo gek nog niet.

Oorspronkelijk hadden we het idee om naar het populaire Barcelona of Porto te vliegen, maar Boedapest was simpelweg goedkoper vanuit Eindhoven Airport. Vreemd eigenlijk dat ‘Ryanair’ dit keer, min of meer, onze bestemming heeft mede-bepaald. Een echt beeld van Boedapest had ik niet. Of ja, toch wel. Een beetje grauw, communistisch, oud en alles behalve hip of modern.

Maar natuurlijk bleek dit stereo-type beeld nergens op te slaan. Wat een prachtstad! Adembenemende gebouwen, aardige mensen, heerlijk eten en prachtige contrasten tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe’ Boedapest. Boedapest is namelijk moderner en hipper dan je denkt. Zeker op het gebied van horeca. Naast de toeristische pizzaria’s, bistro’s en ‘restaurants’ waar geen Hongaar te zien is (met een reden uiteraard), biedt Boedapest enkele interessante (plaatselijke) restaurants en interessante horeca-concepten. Een top 5.

5. Myway

In de categorie beter goed gejat dan slecht bedacht de MyWay. Eerlijk is eerlijk ik heb er niet gegeten maar het was wel interessant om te zien. MyWay is een regelrechte copycat van de SubWay (die in Boedapest goed vertegenwoordigd is). Hoeveel filialen van MyWay er exact zijn weet ik niet, ik heb ‘m wel meerdere keren voorbij zien komen. Ik had sowieso het idee dat Amerikaanse horecaketens populair zijn in Boedapest, wellicht door het toerisme maar ook de Hongaren zelf houden maar al te graag van Burger King, McDonalds, T.G.I. Friday’s (een keten die we niet veel zien in Europa), Hardrock Café, SubWay en KFC.

Adres: onbekend? Ook op internet niet te achterhalen (bang voor een rechtzaak?).

4. Fruccola

Fruccola kwamen we per toeval tegen. We hadden zin in een lunch, een beperkt budget en geen zin in Amerikaans voer. Fruccola viel op gezien de trendy inrichting en er was geen stoel meer vrij!

Dit was blijkbare een populaire tent, waar.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!