Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 8 september 2013

Boedapest: prachtige Hongaarse stad aan de Donau

Boedapest: prachtige Hongaarse stad aan de Donau

Boedapest is de prachtige hoofdstad van Hongarije. De stad bestaat uit twee gedeeltes: Boeda samen met Óbuda op de linkeroever en Pest op de rechteroever. De stadsdelen waren vroeger afzonderlijke steden, die door de Donau van elkaar gescheiden waren. Nu vormen ze samen een bijna twee miljoen inwoners tellende stad waarbij de Donau meer een centraal onderdeel van de stad vormt dan dat het een scheiding is. De meeste toeristen trekken naar het vlakke en drukke Pest. In Boeda (Buda) komen ze vooral overdag om daar van de vele bezienswaardigheden te genieten zoals de Burcht van Boeda, de Gellertheuvel en het Vissersbastion.

Als stedentripbestemming is Boedapest minder populair dan het in Tsjechië gelegen Praag. Volgens ons een beetje ten onrechte, want Boedapest is volgens ons net zo mooi. Misschien is het centrum iets zakelijker en daardoor wat minder toeristisch, maar daardoor klopt het plaatje wel. Het leuke aan Boedapest is dat het aantal dingen die je moet zien minder is, waardoor er meer tijd overblijft om te genieten van de stad zelf. Ga lekker koffie drinken, maak een boottochtje op de Donau of ga een dagje ontspannen in één van de prachtige badhuizen.

Leopoldstad

De wijk Lipótváros (Leopoldstad) ligt aan de noordkant van de binnenstad van Pest. Het is een vrij statig deel van de stad waar

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!