Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 18 augustus 2013

Wordt Leeuwarden het nieuwe Pécs?

In mei j.l. was ik in Pécs, een mooie stad in het zuiden van Hongarije, bijna aan de grens van Kroatië. In 2010 was Pécs Culturele Hoofdstad van Europa. Deze stad is min of meer vergelijkbaar met Leeuwarden. Qua inwoneraantal is Pécs wat groter: 158.942, tegenover Leeuwarden: 95.32, maar de schaal van de binnenstad is heel vergelijkbaar.

Pécs heeft net als Leeuwarden een hele mooie historische binnenstad, met veel fraaie gebouwen en pleinen. Er is een prachtig keramiekmuseum van het wereldberoemde Zsolnay porselein. Niet zo groot als het Princessehof, maar wel heel bijzonder.

Verder staat hier een van de oudste moskeeën van Europa, die herinnert aan de Ottomaanse tijd. Er is een heel leuk museum van moderne kunst, dat een fraaie collectie heeft van Hongaarse kunst uit de twintigste eeuw.

Er is prachtige, neo-romaanse dom, die mij deed denken aan..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!