Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 augustus 2013

Het Ernst Múzeum in Budapest is verleden tijd en wordt Robert Capa Centrum

Na iets meer dan 100 jaar komt er een eind aan het Ernst Múzeum in Budapest. Het museum werd al jaren beheerd door het Mucsarnok (de Nationale Galerij) op het Hősök tere en het aanbod van exposities liep al terug. Vandaag is echter officieel de laatste dag in het bestaan van het museum, dat echter al dicht is: op 28 juli was er een slotceremonie.

In het gebouw zal nu het Robert Capa Centrum voor Hedendaagse fotografie worden gevestigd. De Hongaarse regering heeft hier 155 miljoen HUF voor uitgetrokken, wat eveneens zal gaan leiden tot een (interne) verbouwing. Het besluit werd op 30 mei jongstleden pas door de Hongaarse regering genomen, maar het plan was er al lang.

Al in 2009 kocht de Hongaarse staat voor bijna 300 miljoen HUF foto's van het International Center of Photography, die de erfenis van de fotograaf beheert. Het betrof een serie van 937 master-copy foto's die de broer van Robert Capa, Cornell, in 2005 samenstelde en daarnaast 48 vintage kopieën en 5 portretten.

Het nieuwe centrum zou een min of meer...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!