Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 30 augustus 2013

Vuilnisbakkenras

Vuilnisbakkenras hoeft niet alleen maar op hondjes te slaan van dubieuze herkomst. Vuilnisbakkenras kan zelfs op bepaalde lokale politieke situaties slaan. Een sterk voorbeeld daarvan hebben wij in onze Hongaarse gemeente mogen meebeleven, waarvan akte!

Een Duits vuilverwerkingsbedrijf heeft in onze brede regio zo goed als het 'vuilophaal alleenrecht' en dumpt het vuil op eigen regionale vuilstortplaatsen. De vuilophaler heeft zichzelf in een aantal eigen dochterondernemingen opgedeeld, wat niet alleen maar fiscaal, maar ook juridisch gunstig schijnt uit te pakken.

Iedere dochter maakt contracten met de gemeenten die zij 'bedienen' en in de jaarlijkse contract onderhandelingen bleek onze vorige, helaas erg jong overleden, burgemeester en buitengewoon gevierd jurist, de meest gewiekste, want onze gemeente (de burgemeester) bedong voor haar bevolking ieder jaar opnieuw de goedkoopste vuilophaal rechten.

Zijn opvolgster - eveneens een jurist, maar niet zo gevierd - meende aan het einde van het vorige jaar de praktijken van haar voorganger in haar stijl 'rücksichtslos' te kunnen continueren en toen dat niet lukte, is het contract met een opzegtermijn van 6 maanden, afgelopen januari al opgezegd.

Wie wie heeft opgezegd is..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!