Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 30 augustus 2013

Een moderne versie van oude koeien uit de sloot halen, of herhaalt de geschiedenis zich? (2)

Dit is het tweede deel van onze herinneringen en ervaringen na een Hongaarse week in 1981 of 1982 in Eindhoven, opgetekend naar aanleiding van een Hongaarse week op de Hoge Veluwe. Was het vorige deel in belangrijke mate een jubelverhaal, deze keer gaat het hoofdzakelijk over onze eerste rondreis, wat een imposante en interessante tocht was met veel tradities en nog meer sombere toeristen. De verschillen met het moderne Hongarije waren overweldigend.

De enige hoofdweg over de Hongaarse grens richting Boedapest was een saaie weg langs een verwaarloosd landschap en door veel kleine plaatsjes. Weg nr. 10 ging door de stad Győr, waar op het station nog personentreinen klaar stonden die getrokken werden door imposante stoomlocomotieven. Hier werden wij voor het eerst geconfronteerd met nostalgische gevoelens en gingen wij bewust terug in de tijd. De weg verder door was niet veel beter, net zo min als Komarom, waar wij vanwege het mistroostige industriële aanzien maar niet gingen kamperen.

Verder door werd het landschap heuvelachtiger, vriendelijker, zagen wij af en toe de Donau en uiteindelijk kwam de koepel van de Basiliek van Eszetergom boven de horizon. Eindelijk een plaatsje dat wat vriendelijker aan deed. De camping net voorbij het plaatsje was groot en hoofdzakelijk leeg.

De toeristen die er waren bleken Oost Duitsers te zijn, voor ons een groter exotisch fenomeen als andere "oostblok" bewoners, want de Oost Duitsers leken nog armer te zijn dan de anderen. De van oorsprong Oostenrijkse en daardoor goed Duits sprekende campingleidster deed er met "raad en daad" alles aan om ons bij de Oost Duitsers weg te houden.

De Oost Duitse toeristen werd 'aangeraden' om.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!