Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 28 augustus 2013

Hongarije » Een moderne versie van oude koeien uit de sloot halen of herhaalt de geschiedenis zich? (1)

Met verbazing las ik in het Hongaarse 'Turizmus Panorama Bulletin' (een dagelijkse email nieuwskrant voor de Hongaarse toeristische branche) van vandaag, 28 augustus, een artikeltje over een geslaagd Hongaars festival op de Hoge Veluwe.

Een Hongaarse week met Hongaarse muziek, met volksdansen, met handwerk, met wijnen en pálinka, honing, kolbász, szalámi en al wat dies meer zij. In het Hongaarse bericht stond zelfs een link naar het web van de Hoge Veluwe.

Zelfs het regionale TV nieuws van TV Gelderland schijnt aandacht aan de Hongaarse week te hebben geschonken. Het evenement doet mij sterk denken aan onze eigen eerste kennismaking met Hongarije, november 1981 of 1982.

Toen werden wij door het Eindhovens dagblad geattendeerd op een Hongaarse week die in het Philips Ontspanningscentrum zou worden georganiseerd. Op een van de betrokken en sombere novemberdagen, op 'n zaterdag, besloten wij om onze verveelde nieuwsgierigheid te bevredigen en zijn wij naar de tentoonstelling met Hongaarse (regionale) producten getrokken.

Wij herinneren het ons nog als de dag van gisteren, want..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!