Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 14 augustus 2013

Bruisend Boedapest

Wat is Boedapest een bruisende stad! Een week lang zijn Kinga en ik ondergedompeld geweest in de Hongaarse hoofdstad. Een metropool vol rijke historie, maar ook met een modern uitgaansleven.

De Donau is de slagader van Boedapest en verdeelt de stad in west (Buda) en oost (Pest). Wij verbleven in hartje binnenstad (Pest), vlakbij het Operagebouw, de Istvan-basiliek en de Dohany-synagoge.

Boedapest is een stad vol vrome beelden en heiligenhuizen, maar de synagoge is toch wel het meest indrukwekkende gebedshuis. Deels gebouwd op de grond van het geboortehuis van Theodor Herzl (de vader van het hedendaagse zionisme) is het behalve een godshuis ook een imposant Holocaust-museum.

Het onbeschrijflijke leed van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!