Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 20 augustus 2013

Almeloërs onderhouden kwart eeuw vriendschap met Hongarije

Reeds voor de val van het IJzeren Gordijn in 1989 zochten Hongaren op grote schaal uit nieuwsgierigheid naar hun cultuur contacten met westerlingen. Her en der ontstonden in Europa uitwisselings-programma’s waaronder ook in Almelo.

De werkgroep Hongarije van de protestantse gemeente viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan.

Door de jaren heen is er een hechte band gegroeid tussen leden van deze kerk en een groep belangstellenden in de wijk Kertvaros, dat deel uitmaakt van Nyiregyháza. Een middelgrote stad met 116.000 inwoners in het noordoosten van Hongarije.

Ook in dit land ging het om lidmaten van een protestantse gemeenschap. Waren er in het verleden jaarlijkse meerdaagse uitwisselingen tegenwoordig worden om de twee jaar over en weer bezoeken afgelegd.

De Almeloërs gaan overigens vaker............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!