Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 31 juli 2013

Ontdek een nieuw stukje Hongarije

Sinds kort heeft vliegtuigmaatschappij WizzAir een rechtstreekse vlucht van vliegveld Eindhoven naar Debrecen, dat in het oosten van Hongarije ligt. Tot voorkort was deze bestemming niet makkelijk bereikbaar door zijn verre ligging vanaf andere bereikbare plaatsen.

De regio is zeker de moeite van het bezoeken waard. Uiteraard is er de prachtige oude stad Debrecen. Deze stad heeft ook een link met Nederland. Achter de mooie Calvinistische kerk staat een monument ten nagedachtenis van Michiel de Ruijter die ooit in een Galjoen een aantal gevangen genomen predikanten heeft bevrijd. Ieder jaar is er ook een delegatie van de Hongaarse ambassade die om deze reden zijn graf in de nieuwe kerk in Amsterdam bezoekt.

Naast deze link met Nederland is Debrecen een mooie oude stad met musea en een prachtig Universiteitsgebouw.

Ook heeft de regio rondom Debrecen veel te bieden.

Zo ligt het niet ver van..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over Debrecen in de Wikipedia !!!

KLIK HIER voor de vluchten van Eindhoven naar Debrecen met WizzAir !!!