Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 21 juni 2013

Hongarije schendt Europese waarden volgens justitiecommissie Europarlement

De grondwetswijzigingen, de mediawet en andere maatregelen van de regering-Orbán in Hongarije zijn onverenigbaar met de waarden van de Europese Unie.

De justitiecommissie van het Europees Parlement schaarde zich woensdag achter een uiterst kritisch rapport van Groene Europarlementariër Rui Tavares. Dat rapport bevat tal van aanbevelingen om democratie en rechtsstaat in Hongarije te herstellen.

“Sinds 2010 ondermijnen premier Orbán en zijn regeringspartij Fidesz de checks and balances die de uitvoerende macht in toom moeten houden systematisch”, stelt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini.

“Een Europese Unie die zichzelf als gemeenschap van waarden definieert, mag niet accepteren dat de democratie en de rechtsstaat in Hongarije teloorgaan.”

Grondwetsexperts

Andere internationale instellingen onderschrijven de kritiek op.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!