Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 17 juni 2013

Gepaste of ongepaste trots?

Meestal zijn we trots wanneer we iets opmerkelijks gepresteerd hebben. Wanneer onze prestaties niet zo groots zijn, gedragen we ons een heel stuk stiller en bescheidener. Maar oh wee, wat wanneer we zonder reden toch trots willen doen. Dan zou het er wel eens op neer kunnen komen dat een vermeende trots en grootsheid voor anderen stukken minder groots en trots uitpakken.

Dit gefilosofeer komt niet zomaar uit de lucht vallen. De gedachte kwam met een onwaarschijnlijk hoeveelheid regen mee die, vanuit midden Europa, in korte tijd voornamelijk Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en de landen nog verder door, in de richting van de zwarte zee, trof. Het gevolg waren overstromingen waar alleen de statistici opgewonden van raakten. Statistisch buitengewoon opmerkelijk, omdat op veel plaatsen records werden gebroken. Op meerdere plaatsen werden riviertjes rivieren en rivieren zijn zelden zo diep geweest. Nog nooit heeft het water zo hoog gestaan en nog nooit bereikten de rivieren zulke breedtes.

De Hongaarse premier Viktor Orbán was net als zijn Duitse collega Merkel regelmatig in beeld. Omringd door vergelijkbare autoriteiten als de personen rondom Merkel. Viktor Orbán vertelde net als Angela Merkel hoe gevaarlijk de situatie wel niet was en hoeveel het herstel wel niet zou gaan kosten. Binnen de Europese Unie zou internationale hulp naar schade en draagkracht verdeeld moeten worden. Toch zijn er grote en belangrijke verschillen aan te wijzen tussen hun optredens en de hulpverlening. Net zo als Merkel beloofde ook Orbán zijn bevolking te helpen. Waarom kwam Duitsland dan vaker in beeld en in het nieuws dan Hongarije?

Er zullen vast wel argumenten bestaan die........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!