Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 14 juni 2013

District V. van Budapest grootgrutter bij het innen van toeristenbelasting

Dat ook in Budapest de toerist een steeds belangrijker melkkoe wordt, is geen nieuws. Iedere zich zelf respecterende plaats die het van toeristen moet hebben, probeert er zo veel als mogelijk aan te verdienen. Hoeveel dat voor Budapest is, werd recent duidelijk via de website "Turizmus". Deze plaatste een overzicht van deze inkomsten, gebaseerd op door de overheid verstrekte gegevens.

En die tabel toont overduidelijk aan hoe de toerist, qua inkomsten, van belang is voor bepaalde delen van de stad. In Budapest wordt overigens meestal een bedrag van 2.9 tot 4% van de prijs van een overnachting per toerist berekend als belasting.

Dit is een gevolg van een wet die op 1 januari 2011 werd ingevoerd, dit op voorstel van Antal Rogán, burgemeester van district V.. De wet regelde dat niet langer het overkoepelende bestuur van de stad de toeristenbelasting inde, maar dat dit aan de 23 districten werd overgedragen. 47% van de vergaarde inkomsten per district zou ten goede komen aan het overkoepelend bestuur van de stad, de overige 53% mocht het district behouden.

Sinds 1 januari 2013 betreft dit..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor:Keine Sondersteuer, aber Sondergebühr !!!