Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 mei 2013

Volledige documentaire 'Alles voor Hongarije'



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

Waarom stemmen hoogopgeleide jongeren in Hongarije op een radicale, nationalistische partij? Een partij die nauwe banden heeft met de (nieuwe) Hongaarse garde, een burgerwacht die Hongaren wil beschermen tegen 'zigeunercriminaliteit'? Studente sociale wetenschappen Swaan van Iterson maakte samen met voormalig Folia-redacteur Luuk Heezen een documentaire over studenten die in Jobbik te toekomst van Hongarije zien, een partij die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste partijen van Hongarije.

Volledige documentaire 'Alles voor Hongarije'

In 2012 maakte bachelor algemene sociale wetenschappen Swaan van Iterson samen met voormalig Folia-redacteur Luuk Heezen in opdracht van Folia een documentaire, over Hongaarse studenten die stemmen op de extreem-rechtse partij Jobbik. Deze partij is berucht om haar banden met de verboden paramilitaire groepering, de Hongaarse garde.

In Folia Magazine verscheen een deel van het verhaal van Swaan en Luuk. Hierin geeft Swaan al een mogelijke reden voor het succes van Jobbik. ‘Veel Hongaren worstelen met hun identiteit.

Ze hebben het gevoel........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!