Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 mei 2013

Boedapest bezienswaardigheden top 10

Boedapest is de ruim tweeduizend jaar oude hoofdstad van Hongarije, een land gelegen in centraal Europa. De naam van de stad komt van de twee stadsdelen die ieder aan een over van de Donau liggen, de rivier die Boedapest in twee stukken deelt. Op de rechteroever vind je Boeda en Óbuda, op de linkeroever Pest. In het Hongaars wordt de stad Budapest genoemd. Boedapest is een sfeervolle stad met tal van bezienswaardigheden die eigenlijk als verzameling op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Top 10 bezienswaardigheden van Boedapest

bezienswaardigheid nummer 1 : Burcht van Boeda / Budavár

De stad Boedapest is eigenlijk verdeeld over twee delen. Namelijk boven de rivier de Donau Boeda en aan de andere kant van het water Pest. De burcht (Budavár) van Boeda ligt in het heuvelachtige gebied van de stad. Hier vind je het oude kasteelcomplex Budavári Palota. Het paleis is het symbool van de stad en het grootste bouwwerk van Hongarije. In het paleis bevinden zich de Hongaarse Nationale Galerie, het Nationale Széchenyi-bibliotheek en het historisch museum van Boedapest. In de burchtwijk is verder het Sándorpaleis, Paradeplein, een burchttheater, Matthiaskerk en een militair museum te vinden.

bezienswaardigheid nummer 2 : Kettingbrug / Széchenyi lánchíd

De oudste brug in Boedapest die over de Donau loopt is de 330 meter lange Kettingbrug.

De brug is geplaatst in........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!