Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 13 mei 2013

Hongarije: “Het gaat niet om sancties”

Europarlementariër Rui Tavares (De Groenen), opsteller van het rapport over de situatie van de grondrechten en de staat van de democratie in Hongarije, heeft in een interview met Népszabadság voorgesteld dat er een controle- en waarschuwingssysteem wordt ingevoerd.

Het doel hiervan is, zo schrijft de krant, de inzet van het “kernwapen” van artikel 7 uit het Verdrag van Lissabon te voorkomen. Dit artikel voorziet in het opschorten van het stemrecht van een lidstaat in het geval van een grove schending van de Europese waarden en normen.

Rui Tavares heeft alle beschuldigingen van partijdigheid van de hand gewezen en zegt “open” te staan voor discussie over het rapport, dat op 2 mei is gepubliceerd en onder vuur is komen te liggen van de regering van Viktor Orbán en de conservatieve Hongaarse pers.


KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER om het rapport van Europarlementariër Rui Tavares over Hongarije te lezen (pdf-Nederlands) !!!