Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 5 mei 2013

Hongarije: Een democratie in verval

Hoe langer ik in Hongarije verblijf, hoe minder ik er van begrijp dat dit land onderdeel is van de EU. De situatie in dit land ligt ingewikkeld maar kort samengevat is het zo: Dit land komt uit een interessante maar zware geschiedenis. En net nu het wat beter ging, staat er een president aan het hoofd die de regels van de democratie aan z'n laars lapt.

De Hongaarse premier, Viktor Orban, kwam in 2010 aan de macht als hoofd van de grootste partij Fidesz. Orban met zijn conservatief-rechtste partij heeft zijn geheel eigen kijk op een democratisch land. Ik ben geen politicoloog of econoom, maar ik probeer het Hongaarse nieuws een beetje te volgen en heb de belangrijkste punten van zijn zijn leiderschap even op een rijtje gezet.

11 maart 2013 heeft de Hongaarse tweede kamer.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!