Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 mei 2013

Hongarije begrijpt het gevaar

Binnen de Europese Unie schijnt Hongarije één van de weinige landen te zijn die zich waarachtig bezighoudt met de gezondheidsgevaren voor hun bevolking.

De manier waarop ze dat onder meer doen is door de velden waar genetisch gemanipuleerde maïs wordt verbouwd in brand te steken.

Nu zullen er ook wel weer mensen zijn die bezwaar hebben tegen het verbranden van zoveel organisch materiaal, maar het risico bij dit soort gevaarlijke verontreiniging neemt met het gebruik van genetisch gemanipuleerde gewassen evenredig toe. Het verbranden ervan is een zekere manier om te zorgen dat de genetische code die zich in plantenweefsel bevindt, wordt vernietigd.

Het zou heel mooi zijn als andere landen dit voorbeeld zouden volgen en dat er binnenkort overal ter wereld velden met genetisch gemanipuleerde gewassen in brand staan.

Volgens de Hongaarse Minister Lajos Bognar heeft de overheid ongeveer 500 hectare met genetisch gemanipuleerde maïs laten platbranden. In Hongarije is het illegaal om genetische gemanipuleerde zaden te gebruiken en ze hebben in het verleden dan ook al duizenden hectaren met deze gewassen verbrand.

Op dit moment zijn er 27 landen in de wereld waar het verboden is om........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!