Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 mei 2013

Blog 6 - Boedapest

Boedapest

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het moet op zondag 4 november 1956 zijn geweest. Die dag hoorde ik voor het eerst de naam Boedapest. Ik was net 8 jaar geworden en liep met mijn vader naar de hoogmis. Onderweg spraken de mensen elkaar allemaal aan en ze keken bezorgd. Een man vroeg aan mijn vader, die in Hilvarenbeek onderwijzer was: Weh denkte mister, zal de bom valle? Wat was er aan de hand?

Die morgen had de radionieuwsdienst bekend gemaakt dat Russische troepen Hongarije waren binnen gevallen om de opstand, die de Hongaren tegen de Russen begonnen waren, de kop in te drukken. De radio van de opstandelingen smeekte het westen om de opstandelingen te hulp te komen.

De Oostenrijkse radio meldde, dat grote groepen vluchtelingen vanuit Boedapest op weg waren naar de Oostenrijkse grens. De mensen verwachtten dat er elk moment, een oorlog zou uitbreken tussen de Amerikanen en de Russen. En ze vreesden dat er in die oorlog gebruik zou worden gemaakt van de bom: de atoombom.

In de dagen en weken na 4 november werden er via............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over de Hongaarse Opstand in de Wikipedia !!!

KLIK HIER voor Sovjet-troepen vallen Hongarije binnen (1956) !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!