Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 5 mei 2013

Hongaarse wijnen: Fuxli (2)

Siller in Hongarije

Fuxli is dus een siller uit Szekszárd. Siller is niet heel populair in Hongarije. Een eeuw geleden was dat wel anders. Toen was 30% van alle wijnen van het type siller. In de loop der jaren verloor de wijn steeds meer van zijn populariteit. Een dieptepunt waren de jaren 1990. Toen kwam de rosé in zwang en was het gedaan met de lichtrode wijn. Tegenwoordig wordt hij nog wel gemaakt, maar de hoogtijdagen zijn allang voorbij.

Siller in het buitenland

Siller is niet een typisch Hongaars product. Hij wordt ook in andere landen gemaakt. In Oostenrijk en Duitsland wordt hij onder de naam Schilcher geproduceerd. In Catalonië en in Frankrijk, en dan met name in de omgeving van Roussillon, wordt hij ook gedronken, maar daar noemen ze hem 'rosé', of 'rosé met veel body'. En Bordeaux heeft zijn lichtrode 'clairet'.

Gastronomie

Siller smaakt uitstekend bij........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!