Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 2 mei 2013

Hongaarse parlement wijst eurocommisaris terecht

Het Hongaarse parlement heeft per motie eurocommisaris Viviane Reding berispt, zo meldt Junge Freiheit. Eerder beschuldigde de Hongaarse minister van justitie Navracsics Reding al van een ‘persoonlijke oorlog tegen Hongarije’.

Achtergrond van de motie die door het parlement met 277 tegen 53 stemmen werd aangenomen, is de aantijging door Reding in een interview begin maart met de Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung dat Hongarije geen rechtsstaat zou zijn. Zij deed deze uitspraak naar aanleiding van een besluit van de Ierse Republiek om een in Hongarije bij verstek veroordeelde Ier niet uit te leveren.

De Ier, Francis Tobin, werd reeds in 2002 in Hongarije veroordeeld wegens het twee jaar eerder in een dorpje aanrijden van twee kleine kinderen met de dood tot gevolg. De huidige Hongaarse regering trad in 2010 aan. De Ierse regering benadrukte bij het bekend maken van haar besluit Tobin niet uit te leveren overigens dat dit niet door politieke redenen werd ingegeven.

Het wekte in Hongarije dan ook verbazing dat Reding het voorval gebruikte voor haar uitspraak dat Hongarije geen rechtsstaat zou zijn.

Een groot Hongaars dagblad, Magyar Nemzet, speculeerde dat........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor Ungarisches Parlament rügt Justizkommissarin Reding !!!