Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 3 mei 2013

Expositie van Peter Jansen in het Müvelödési ház in Dombóvár - Van 3 mei tot en met 22 mei

In het Müvelödési ház in Dombóvár is van 3 mei tot en met 22 mei een expositie van beeldend kunstenaar Peter Jansen.

Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 9 tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 12 uur.

Adres:
Müvelödési ház
7200 Dombóvár, Hunyadi tér 25.
Telefoon: 003674466538

Peter Jansen (Rijswijk Nederland 1953)

Peter tekent en schildert sinds zijn jeugd. Het schilderen heeft Peter niet van een vreemde. Zijn vader, illustrator van beroep, is zijn grote inspirator. Hij tekent hij zijn vroege fantasieën in Oost-Indische inkt met een ouderwetse kroontjespen. Later maakt hij zich het werken met verschillende teken- en schilderstechnieken eigen, zoals het aquarelleren, het werken met gouache, acryl- en olieverf. Fotografie is lange tijd zijn grote passie. In zijn werk als fotograaf is hij altijd op zoek naar vervreemdende elementen in ogenschijnlijke alledaagse situaties. Hij ontwikkeld een oog voor het gewone. Geen glamour, het gewone in zijn alledaagse schoonheid is wat hem bekoord.

Door het fotograferen leert Peter kijken, een noodzakelijke eigenschap voor een schilder. Kijken, in je opnemen en de werkelijkheid weergeven zoals de schilder die wenst te schilderen.

In 2003 verhuisd Peter met zijn vriendin Ingrid naar Hongarije. In het dorp Mekényes vindt hij na een paar jaar de rust om zijn oude liefde 'het schilderen' weer op te pakken. De landelijke omgeving en de vriendelijk mensen in het dorp inspireren hem. Zijn huidige werk omvat voornamelijk stillevens waarbij eenvoud, lichtval en compositie het belangrijkst zijn. Als Nederlander is Rembrandt voor hem het grootste voorbeeld.

Als dank voor de gastvrijheid in het dorp Mekényes maakt hij in 2011 voor zijn dorpsgenoten een groot schilderij van 5.60 meter bij 1 meter. Dit schilderij is te zien is in het 'kultürház'. Ook hebben veel dorpsgenoten intussen een geschilderd portret van hem in huis hangen.

Deze expositie in het Müvelödésiház omvat werk van de laatste 3 jaar en is geschilderd in zijn atelier in het Jachthuis bovenaan de Fö utca in Mekényes.

KLIK HIER voor de website van Peter Jansen - International-webart !!!

KLIK HIER voor de Schilderijen van Peter Jansen op Doggyard.punt.nl !!!

KLIK HIER voor de website van het Művelődési Ház in Dombóvár !!!