Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 16 mei 2013

Dag 1 in Györ!

Wat een heerlijke zonnige dag was het vandaag! Het begon allemaal om half 9 in het hotel. Daar kwam een meneer ons ophalen om naar een zogenaamde ‘Volksschool’ te gaan. Dit is een basisschool waar kinderen vanuit de betere milieus van Györ naar toe komen om daar onderwijs te krijgen.

We liepen te voet er naar toe en troffen in het park Peter en Sará. Zij zouden ons in de basisschool begeleiden naar alle juiste lokalen. Bij binnenkomst maakten we eerst kennis met de directrice. Zij heette ons welkom en vertelde wat de bedoeling was van deze morgen. We moesten ons in drie groepen opsplitsen, zodat we allerlei verschillende lessen konden volgen. Ja, de basisschool is in Hongarije al een soort middelbare school. Kinderen lopen naar het lokaal om daar een les Engels of Aardrijkskunde te volgen. De docenten blijven in het lokaal om iedereen te verwelkomen. Daarnaast blijven de kinderen in Hongarije tot hun 14e - 15e levensjaar op de basisschool. Als het een goede leerling is mag hij naar het gymnasium om vervolgens door te stromen naar de universiteit. Deze route is echter alleen voor de aller slimste weggelegd! Voor de andere leerlingen is er een andere weg die zij kunnen bewandelen op een lager niveau.

Dus groep 7/8, hier in Hongarije hebben ze géén CITO-toetsen! De leraren kijken naar het niveau van het kind en bepalen vervolgens waar hij of zij naar toe gaat. Lijkt mij erg relax vergeleken met drie dagen zwoegen in Nederland!

Ik mocht als eerste gaan kijken bij een Engels les. De groep die in het lokaal zat kwam uit drie verschillende jaargroepen (dus uit groep 6, 7 én 8 in Nederland). Ze noemen het clustergroepen.

Dit zijn groepen waarvan.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!