Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 23 april 2013

Hongaarse mensenhandel

Ze is net achttien als ze hem ontmoet, haar droomprins. Twintig jaar ouder maar als ze hem leert kennen weet ze het zeker: eenmaal met hem kan ze elke dag chocola eten. Ze trouwt en lijkt verzekerd van een gouden toekomst. Binnen twee maanden wordt haar bijdrage aan die gouden toekomst duidelijk en werkt ze in Spanje, in de prostitutie. Afgelopen 5, 8 en 9 april stond ze terecht voor rechtbank Amsterdam, samen met haar man, als verdachten van mensenhandel, meerdere malen gepleegd en witwassen. Naast haar man, die niet alleen mensenhandel ten laste is gelegd maar ook verkrachting van vier jonge vrouwen. Zij werkt weer in de prostitutie. Ze huilt wanneer ze vijf jaar tegen zich hoort eisen. Tegen hem wordt negen jaar geëist. De strafeis tegen het hulpje dat toezicht hield op de vrouwen en boodschappen deed is 18 maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

Vier Hongaarse vrouwen die onder valse voorwendselen hierheen kwamen terwijl hen een rooskleurige toekomst werd voorgehouden. Eenmaal hier moesten ze direct achter het raam, dag in dag uit van ‘s middags tot diep in de nacht werken. Ze hadden nauwelijks bewegingsvrijheid, moesten dubbele shifts draaien en al hun geld afdragen. Ze werden voortdurend bedreigd dat hen of hun familie wat aangedaan zou worden. Ze begonnen direct met een flinke schuld: 5000 euro voor de kamerhuur, als een soort sleutelgeld, 1000 voor condooms en 4000 voor kleding. Als ze direct na aankomst op de wallen niet onmiddellijk de gordijnen durfden open te doen, was er direct telefoon.

Zo werden ze in de gaten gehouden en zo begint voor ieder van hen een nachtmerrie. Altijd waren er boetes van 5000 euro: omdat ze een telefoonnummer van een klant had gekregen, wanneer ze minder dan 300 euro op een dag verdiende of voor het roken van een jointje. Ondanks alle afdrachten kwam er aan de schulden nooit een eind en bleven de boetes oplopen. Ze sliepen in een huis waar zij zelf geen sleutel van hadden maar wel 4000 euro huur per maand voor betaalden. Hun simkaarten van hun mobiele telefoons werden regelmatig verwisseld.

Ze mochten ook niet met elkaar.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!