Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 13 april 2013

EU wil omstreden grondwet Hongarije aanvechten

De Europese Commissie is van plan omstreden wijzigingen in de grondwet van Hongarije juridisch aan te vechten. Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso heeft dat vrijdag geschreven in een brief aan de Hongaarse premier Viktor Orbán.

Volgens de Europese Commissie stroken de Hongaarse grondwetswijzigingen waarschijnlijk niet met EU-recht en de beginselen van de rechtsstaat. Dat is gebleken uit een eerste onderzoek. Als die conclusies vast komen te staan, wil de Commissie een zogeheten inbreukprocedure beginnen. Dat betekent dat als Hongarije niet inbindt, het tot een gang naar het Europese Hof van Justitie komt.

De grondwetswijzigingen hebben...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!