Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 26 april 2013

Batthyány-plein, Boedapest

Het levendige Batthyány-plein was vroeger het marktplein van Viziváros (waterstad), een wijk gelegen tussen de burchtheuvel en de Donau. Het plein heeft enkele interessante bezienswaardigheden met onder meer een barokke kerk en een oude markthal.

Het plein ligt aan de oever van de Donau en biedt een prachtig uitzicht over Pest en het Parlementsgebouw in het bijzonder.

Lajos Batthyány

Het plein werd oorspronkelijk gewoon marktplein genoemd. Later kreeg het de naam bomplein naar een munitiedepot dat zich hier bevond. In 1905 werd het genoemd naar graaf Lajos Batthyány, de eerste minister van Hongarije ten tijde van de mislukte revolutie van 1848 tegen het Oostenrijkse Keizerrijk. Hij werd het daaropvolgende jaar geëxecuteerd door het Oostenrijkse leger.

Bezienswaardigheden

Sint-Annakerk

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het Batthyány-plein is de Sint-Annakerk (Szent Anna Templom), een van de mooiste barokkerken van Boedapest.

De Jezuïeten begonnen in 1740 met.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!